Woźnice - 720.00m2

Woźnice,

Sprzedaż
Powierzchnia : 720 mkw.
Cena : 2780000
Komercjalizacja
Agencja Bracia Sadurscy - Oddział BS5 Warszawa – Piaseczno
05-509 Piaseczno
Puławska 48, I piętro
Kontakt
zobacz kontakt
  • www.sadurscy.com
  • (22) 354-60-88
  • warszawa@sadurscy.pl
zapytaj o ofertę
Inne oferty firmy
Warszawa - 198.00m2

Warszawa - 198.00m2

Miasto: Warszawa

Warszawa - 500.00m2

Warszawa - 500.00m2

Miasto: Warszawa

Warszawa - 280.00m2

Warszawa - 280.00m2

Miasto: Warszawa

Piaseczno - 900.00m2

Piaseczno - 900.00m2

Miasto: Piaseczno

Nieruchomość z karczmą (671,00 m 2+ taras 109 m2) i domem z pokojami hotelowymi o pow. użytkowej 510,00 m 2i, pięknie położona kilka kilometrów od Mikołajek, w samym sercu turystycznego centrum Mazur.Na dużej działce o powierzchni ponad 1,5 ha znajduje się jeszcze wiata o pow. zabudowy

Nieruchomość z karczmą (671,00 m 2+ taras 109 m2) i domem z pokojami hotelowymi o pow. użytkowej 510,00 m 2i, pięknie położona kilka kilometrów od Mikołajek, w samym sercu turystycznego centrum Mazur.Na dużej działce o powierzchni ponad 1,5 ha znajduje się jeszcze wiata o pow. zabudowy 70,00 m 2 , oraz liczne atrakcje w postaci zabytkowych obiektów, starych armat itp. Odbywają się tu liczne zjazdy miłośników turniejów rycerskich, imprez muzycznych oraz różnego rodzaju konferencje i oficjalne spotkania. Dom do sprzedaży tylko razem z domem i całą posiadłością osobom, które chciałyby pracowaći rozwijać działalność w branży turystycznej.Tu jest link do bliźniaczej oferty z opisem domu: http://sadurscy.pl/dom/sprzeda%C5%BC/Wo%C5%BAnice/oferta-BS5-DS-146628/ Zgodnie z decyzją o warunkach zabudowyoprócz istniejących budynków postawić jeszcze można: - wiatę o konstrukcji drewnianej z dachem dwuspadowym, wysokości 6 m długości 28 m,szerokości 9 m, dach o kącie nachylenia 40 st, kubatura ok. 1000 m 3 ; - budynek sali konferencyjnej parterowy z antresolą, wysokość 9,4 m, szerokość 9,5 m, długość 18 m, dach dwuspadowy o kącie nachylenia 40 st, kubatura ok.780 m 3 ; - budynki domków noclegowych szt. 8, parterowe z poddaszem użytkowym wysokość 7 m, długość 11,23 m, szerokość 8,47 m, kubatura 687 m 3 Jest to zatem bardzo obiecujące miejsce dla aktywnych ludzi, którzy chcieliby rozwijać branżę hotelarską i turystyczną w Mikołajkach. Gmina Mikołajki leży w województwie warmińsko-mazurskim. Liczy ok. 9 tysięcy mieszkańców, w tym 4 tysiące w Mikołajkach. Siedzibą gminy są Mikołajki, usytuowane nad wąskim przesmykiem łączącym jeziora Tałty i Mikołajskie. Niezwykle malowniczy krajobraz, nieskażoneśrodowisko oraz szlak wodny po Wielkich Jeziorach Mazurskich, czynią z Mikołajek raj dla turystów i żeglarzy, miejsce spotkań, bazę wypadową do rejsów po licznych jeziorach oraz wędrówek rowerowych i pieszych po okolicy. Zróżnicowana rzeźba terenu, czyste powietrze, liczne jeziora wkomponowane w kompleksy leśne, bogactwo różnych, często rzadkich gatunków fauny i flory dają możliwość pełnego komfortu wypoczynku. Woźnice to stara wieś tuż obok Mikołajek. Istniała już w pierwszej połowie XVI wieku. Zabudowa w kształcie ulicówki na ożywionym trakcie Mikołajki-Orzysz. W odległości ok. 2 km od Woźnic przebiega szlak turystyczny wokół jeziora Łuknajno i do Rezerwatu Czapliniec.Teren działek jest częściowo utwardzony, ogrodzony i dobrze zagospodarowany, są nasadzone drzewa i krzewy ozdobne i owocowe.Opis karczmy:Budynek wolnostojący, parterowy, całkowicie podpiwniczony, bez poddasza. Budynek wykonanyw technologii tradycyjnej. Do budynku jest dobudowany taras konstrukcji drewnianej. W budynkuurządzona jest karczma -restauracja. Na parterze budynku są: restauracja, kuchnia i pomieszczeniapomocnicze, natomiast w kondygnacji piwnicy są pomieszczenia wystaw i sale oraz zaplecze, kotłownia i pomieszczenia socjalne i sanitarne. Budynek wybudowany W 2008 roku.Widok budynkuW kondygnacji piwnic budynku:Sala wystaw (ze schodami na parter i z korytarzem do budynku mieszkalno-użytkowego) -posadzka z cegieł, ściany częściowo tynkowane i malowane w części obłożone cegłami, sufit z cegieł, sklepienie wsparte na ozdobnych słupach, okna PCV; dodatkowo dwa kominki z rozprowadzonym nadmuchemJest szatnia - posadzka betonowa, ściany: tynk malowany w kolorze białym, drzwi drewniane;korytarz (ze schodami na parter i windą towarową) - posadzka betonowa pokryta terakotą, ściany: tynk malowany w kolorze, drzwi drewniane; Są pomieszczenia gospodarcze, magazyny, pomieszczenia sanitarne i socjalne - posadzka betonowa obłożona terakotą, ściany pokryte glazurą, drzwi drewniane; zainstalowane są: kabina z natryskiem, umywalka, zestaw w.c.,WC - posadzka betonowa obłożona terakota, ściany pokryte glazurą, drzwi drewniane, zainstalowane są: kabina z natryskiem, umywalka, zestaw w.c.,pomieszczenie socjalne - posadzka betonowa pokryta terakotą, ściany: tynk malowany w kolorze, drzwi drewniane;magazyn - posadzka betonowa pokryta terakotą, ściany:tynk malowany w kolorze, drzwi drewniane;pomieszczenie porządkowe - posadzka betonowa pokryta terakotą, ściany tynk malowany w kolorze, drzwi drewniane;magazyn - posadzka betonowa pokryta terakotą, ściany tynk malowany w kolorze, drzwi drewniane;kotłownia - posadzka betonowa, ściany tynkowane, drzwi stalowe; zainstalowany piec c.o. na ekogranulat i bojler na parterze budynku:sala główna (ze schodami do piwnic) - podłoga z desek, ściany:tynk malowany w kolorze w częściobłożone cegła, sufit wyłożony boazerią, okna PCV, drzwi drewniane; jest kontuar barowy WC dla niepełnosprawnych, wc damskie i męskie - posadzka betonowa obłożona terakotą, ściany pokryte glazurą, drzwi drewniane, okno PCV; zainstalowane są urządzenia sanitarne pomieszczenia zaplecza gastronomicznego:rozdzielnia (z windą towarową), zmywalnia, kuchnia, przygotowalnia, wc, magazyny, korytarz (zeschodami do piwnic), pomieszczenia gospodarczeParametry techniczno - użytkowe budynku- pow. zabudowy 407,80 m2- pow. użytkowa 671,00 m2- pow. całkowita 720,00 m2- kubatura 2.487,08 m3- taras o pow. 109,30 m2Elementy konstrukcyjne i wykończeniowe budynku2 ławy fundamentowe żelbetowe o szerokości 60cm i 80cm wylewane z betonu BŻO zbrojone stalą, stopy fundamentowe żelbetowe zbrojone, ściany fundamentowe murowane z bloczków betonowych, ściany przyziemia murowane z bloczków betonu komórkowego grubości 24cm na zaprawie cementowo-wapiennej, ocieplone od zewnątrz metodą lekką mokrą styropianem grubości 12cm, ściany działowe murowane z bloczków betonu komórkowego grubości 12 cm, strop z płyt typu TERIVA i strop łukowy typu KLEINA, tynk mineralny, cokół - cegła klinkierowa, posadzki betonowe i podłogi drewniane, ściany i podłogi w pomieszczeniach sanitarnych - wykładziny ceramiczne do wysokości 2,0 m. w łazienkach na poddaszu płyty gipsowo-kartonowe wodoodporne GKF 12,5 mm, wykończenie stropodachu płytą GK 12,5 mm na łatach, podciąg na belkach stalowych dwuteowych, nadproża na belkach żelbetowych prefabrykowanych, dach drewniany, krokwiowo-jętkowy,pokryty dachówką ceramiczną, schody wewnętrzne konstrukcji żelbetowej, schody zewnętrzne konstrukcji żelbetowej, taras konstrukcji drewnianej, schody tarasu konstrukcji drewnianej, komin murowany z cegły ceramicznej pełnej , ponad dachem budynku murowane z cegły klinkierowej, izolacja termiczna stropu poddasza - wełna mineralna grubości 16cm W folii, izolacja akustyczna stropu - styropian gr. 5 cm, wentylacja grawitacyjna realizowana za pomocą przewodów kominowych, kanału z wymuszeniem mechanicznym oraz wywiewek z rur PCV ø 120 wyprowadzonych ponad dach budynku Wyposażenie budynku w instalacjewodno-kanalizacyjna, centralne ogrzewanie z kotłowni lokalnej opalanej ekogroszkiem, ciepła woda z bojlera, oświetlenie elektryczne plus siła.Ocena stanu technicznego budynkuPo dokonaniu oględzin bez prowadzenia badań szczegółowych stan techniczny budynku określonojako dobry. Budynek wybudowany w 2008 r. Opis wiaty Wiata konstrukcji mieszanej - tj. drewnianej i murowanej - fundamenty i częściowe ściany z kamienia i cegły. Konstrukcja dachu drewniana, bez deskowania, kryta dachówką ceramiczną. Jest wymurowany grill. Powierzchnia wiaty - 70 m2.Na posesji jest murowana wędzarnia Wyposażenie kuchni w stali nierdzewnej STALGAST: Bar-wyposażony w: ladę chłodniczą „Fagor”, kostkarkę „Fagor” , nalewak z chłodziarka do piwa, ekspres do kawy typy „Taema”, młynek do kawy „Fagor”, kredens, Szafka na naczynia, szafki pod barem, terminal płatniczy, kasę fiskalną z opcją drukowania bonów na barze i kuchni, naczynia, sztućce, Sala produkcyjno-wydawnicza: Wyposażona w piec konwekcyjny marki „Retigo”, kuchnię gazową 6 palnikową z dodatkowa komora do pieczenie dziczyzny typu „Fagor”,podwójną frytkownicę typu „Fagor”, wilk do mięsa Typu FM, krajalnica typu FM, szatkownica typu FM, duża szafa chłodnicza typu „Fagor” , 2 lady chłodnicze typu „Fagor”, ladę do podgrzewania talerzy, szafa chłodnicza ze zlewem typu „Fagor”szafa przelotowa na czyste naczynia wmontowana w połączeniu ze zmywalnia, 2 nadstawki produkcyjne, duży zlew z wężem giętkim do mycia naczyń, 1 zlew ze stołem podukcyjnym, 3 szafki wiszące, szafka na brudne naczynia, lada produkcyjna z szufladami, młynek domięsa typu „Fagor”, taboret gazowy, pień do rąbania mięsa, szafka na garnki, komplet garnków imisek nierdzewnych,6 bemarów podgrzewanych podgrzewaczami, 2 bemary na zupy elektryczne, 2 podgrzewacze do kawy i herbaty, wagę do ważenia porcji, 2 wózki gastronomiczne, regał do serwowania dań typu „Fagor”, szyb windowy z udźwigiem 100 kg. Naczynia i sztućce. Pomieszczenie zmywaka - wyposażony w zmywarkę kapturową typu „Winterhalter” , regał na naczynia, zlew dwukomorowy z młynkiem na odpady Przykuchenne pomieszczenie magazynowe - wyposażone w regał magazynowy, zamrażarkę typu Whirpool, wagę typu CAS DB II Pomieszczenie do obróbki mięsa i ryb - wyposażone w 4 stoły do obróbki ze zlewami, mały stół, wszystkie typu „Stalgast” mieszalnik do mięs i ciasta - typy RM Magazyn na naczynia- wyposażony w regał typu „Stalgast”Magazyn pomocniczy- wyposażony w regał „Stalgast”Magazyn do przechowywania jaj- wyposażony w regał „Stalgast” , lodówkę MPW orazsterylizator do jaj typu StalgastMagazyn chłodniczy- wyposażony w 2 zamrażarki typy Whirpool (na mięso i ryby)Magazyn do przechowywania i obróbki warzyw - wyposażony w 2 zlewy, maszynę do obierania ziemniaków produkcji czeskiej, regałyŁazienka - dla pracowników , zlew jednokomorowy, sedesPomieszczenie socjalne- wyposażone w szafy pracownicze dwudzielne, zlew, kabina prysznica i pomieszczenie z wc. wyposażone dodatkowo w zlewyKontakt Igor Kurowski + Zobacz kontakt48 606 272 970www.sadurscy.com::DODATKOWE INFORMACJEPrąd: jest Woda: jest Dojazd: asfalt Otoczenie: działki niezabudowane Ogrzewanie: własne dla budynku Winda: TAK Możliwość parkowania: tak Własny parking: TAK Położenie obiektu: poza miastem Okna: nowe PCV Instalacje: nowe Balkon: duży Tarasy: taras duży Wymiary działki [m]: 110x120 Zagosp. działki: zagospodarowana Ukształtowanie działki: płaska Kształt działki: nieregularny Powierzchnia użytkowa [m2]: 510 Stan budynku: do zamieszkania Podpiwniczenie: tak Rok budowy: 2008 Pow. każdej kondyg. [m2]: 350 ::LINK DO STRONYhttps://sadurscy.pl/offer/BS5-BS-220230::KONTAKT DO AGENTAIgor Kurowski Zobacz kontakt606-272-970 Zobacz kontaktigor@sadurscy.pl::DANE BIURAOddział BS5, Warszawa-Piaseczno Puławska 48 05-500 Piaseczno Zobacz kontakt606-272-980 Ogrzewanie: WLASNE DLA BUDYNKU Kontakt do agenta: Igor Kurowski Zobacz kontaktigor@sadurscy.pl Zobacz kontakt606-272-970