Warsztaty Mój Start Up – Restauracja
21 marca 2015
Gastronomia to jedna z najtrudniejszych gałęzi rynku, choć potrafi też przynieść wiele satysfakcji. W końcu nic tak nie cieszy oka restauratora, managera, kelnera i kucharza jak zadowoleni klienci. Podczas warsztatów organizowanych przez firmę Pure Mind, po raz kolejny zostanie przekazana bezcenna wiedza, jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. W trakcie warsztatów dowiemy się, jak postępować, by podczas procesu otwierania nowej inwestycji popełnić jak najmniej błędów!
Podczas jednego dnia omówione zostaną takie kwestie, jak:
- kryteria odpowiedniej lokalizacji,
- technologia i projektowanie obiektów gastronomicznych,
- schemat organizacyjny oraz odpowiedni program gastronomiczny,
- przygotowywanie dedykowanej oferty i menu,
- marketing w prowadzeniu restauracji,
- ogłoszenia prasowe jako istotny element promocji,
- regulamin pracy i HACCP,
- zasady systemów motywacyjnych i lojalnościowych,
- rekrutacja personelu,
- metodyka szkoleniowa dla personelu,
- właściwe ustawienie stołów.
Trener:
Jarosław Walczyk - kucharz z wykształcenia i zamiłowania, należy do czołówki najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych mistrzów kulinarnych w kraju. Swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję Executive Chefa największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach zszedł na ląd i przyjął stanowisko Dyrektora Gastronomii Hotelu Nadmorskiego w Gdyni. Po czterech latach został Dyrektorem Gastronomii w Zamku Książ, a do grudnia 2008 roku był Dyrektorem Gastronomii Hotton Hotelu w Gdyni. Od 2010 roku był dyrektorem Hotelu Lisewskiego Dworu, a od 2013 - właścicielem restauracji. Od 2002 roku prowadzi firmę, która prowadzi konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, która zrzesza najwybitniejszych kucharzy i w ramach jej działalności aktywnie uczestniczy we wszystkich najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w kraju. Zasiada w jury oceniającym talenty kulinarne na festiwalach i konkursach w Polsce i poza jej granicami. W przeszłości wielokrotnie sam zdobywał wysokie noty, które wkrótce miały przyczynić się do osiągnięcia najwyższej klasy kunsztu kulinarnego.
Więcej informacji o warsztatach na stronie internetowej: moj-startup.pl.