Choć prowadzenie restauracji serwującej znakomite jedzenie jest biznesem przynoszącym niewątpliwą satysfakcję, to gastronomia jest jednym z najtrudniejszych sposobów na biznes. Podczas warsztatów organizowanych przez firmę Pure Mind dowiesz się, jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. Szkolenie ustrzeże Cię przed popełnieniem błędów, które mogą wpłynąć na rentowność obiektu.
W czasie jednodniowych warsztatów:
- poznasz kryteria odpowiedniej lokalizacji
- omówiona zostanie technologia i projektowanie obiektów gastronomicznych
- dowiesz się od czego tak naprawdę zależy sukces w tym biznesie
- poznasz schemat organizacyjny oraz odpowiedni program gastronomiczny
- nauczysz się przygotować dedykowane oferty i menu
- odpowiesz sobie na pytanie dlaczego tak ważny jest marketing?
- zaprezentowane zostaną ogłoszenia prasowe jako istotny element promocji
- zostanie omówiony regulamin pracy i HACCP
- poznasz zasady systemów motywacyjnych i lojalnościowych
- nauczysz się odpowiednio rekrutować personel i badać kandydatów
- poznasz metodykę szkoleniową dla personelu
- wspólnie z trenerem dokonasz symulacji ustawienia stołów
Warsztaty poprowadzi Jarosław Walczyk - kucharz z wykształcenia i zamiłowania, który swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję Executive Chefa największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach pełnił stanowiska dyrektorów gastronomii znanych obiektów - Hotelu Nadmorskiego w Gdyni, Zamku Książ, Hotton Hotelu w Gdyni, Hotelu Lisewskiego Dworu. Od 2013 Jarosław Walczyk jest właścicielem restauracji, a od 2002 roku prowadzi firmę, która organizuje konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Jarosław Walczyk należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, a także zasiada w jury konkursów i festiwali kulinarnych.
Więcej informacji o warsztatach znajduje się na stronie: www.moj-startup.pl/restauracja.