Giant

Mój Start Up – Restauracja

25 października 2014 r. odbędą się warsztaty Mój Start Up – Restauracja. W ciągu jednego dnia będzie można zdobyć praktyczną wiedzę z zakresu zakładania oraz efektywnego prowadzenia biznesu w gastronomii.

Choć prowadzenie restauracji serwującej znakomite jedzenie jest biznesem przynoszącym niewątpliwą satysfakcję, to gastronomia jest jednym z najtrudniejszych sposobów na biznes. Podczas warsztatów organizowanych przez firmę Pure Mind dowiesz się, jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. Szkolenie ustrzeże Cię przed popełnieniem błędów, które mogą wpłynąć na rentowność obiektu.

 

W czasie jednodniowych warsztatów:

  • poznasz kryteria odpowiedniej lokalizacji
  • omówiona zostanie technologia i projektowanie obiektów gastronomicznych
  • dowiesz się od czego tak naprawdę zależy sukces w tym biznesie
  • poznasz schemat organizacyjny oraz odpowiedni program gastronomiczny
  • nauczysz się przygotować dedykowane oferty i menu
  • odpowiesz sobie na pytanie dlaczego tak ważny jest marketing?
  • zaprezentowane zostaną ogłoszenia prasowe jako istotny element promocji
  • zostanie omówiony regulamin pracy i HACCP
  • poznasz zasady systemów motywacyjnych i lojalnościowych
  • nauczysz się odpowiednio rekrutować personel i badać kandydatów
  • poznasz metodykę szkoleniową dla personelu
  • wspólnie z trenerem dokonasz symulacji ustawienia stołów

 

Warsztaty poprowadzi Jarosław Walczyk - kucharz z wykształcenia i zamiłowania, który swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję Executive Chefa największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach pełnił stanowiska dyrektorów gastronomii znanych obiektów - Hotelu Nadmorskiego w Gdyni, Zamku Książ, Hotton Hotelu w Gdyni, Hotelu Lisewskiego Dworu. Od 2013 Jarosław Walczyk jest właścicielem restauracji, a od 2002 roku prowadzi firmę, która organizuje konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Jarosław Walczyk należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, a także zasiada w jury konkursów i festiwali kulinarnych.

 

Więcej informacji o warsztatach znajduje się na stronie: www.moj-startup.pl/restauracja.


0.0
Tagi:
Napisz pierwszy komentarz