W wielofunkcyjnym budynku biurowym Alchemia w Gdańsku 155 mkw. powierzchni zajmie restauracja Bazar Smaków, której operatorem będzie spółka Dobry Hotel, specjalizująca się w zarządzaniu obiektami hotelarsko-gastronomicznymi. Lokal pomieści 170 gości i serwować będzie cztery rodzaje kuchni: hinduską, azjatycką, włoską i polską.
Do stworzenia dobrej restauracji potrzebny jest ciekawy koncept oraz odpowiednia lokalizacja, o którą często jest najtrudniej. Alchemia zapewnia nam świetne miejsce, w pozostałych aspektach wykorzystamy nasze wieloletnie doświadczenia, a także obserwacje znanych, cieszących się dużą popularnością obiektów w Niemczech czy Szkocji. Jestem przekonany, że Bazar Smaków szybko stanie się rozpoznawalnym miejscem na kulinarnej mapie Trójmiasta – mówi Leszek Mięczkowski z firmy Dobry Hotel, operatora obiektu restauracyjnego w Alchemii.
Chcemy zapewnić możliwość dużego wyboru spośród dań 4 kuchni świata, w tym oczywiście polskiej. Czy będzie to pracownik Alchemii, student, czy przypadkowa, przejezdna osoba - każdy z pewnością znajdzie tu coś dla siebie – zapewnia Leszek Mięczkowski. Szefem kuchni będzie Anil Colasco, hindus, który już pracował w Nowym Jorku oraz Londynie, a obecnie zarządza restauracją w Szkocji. Atrakcyjność lokalu podnosić mają ceny – dania główne kosztować będą w przedziale 10-18 zł.
W ciągu dnia restauracja będzie pełniła funkcję kantyny. Pracownicy korzystać będą mogli z systemu zniżek. W ramach dwupoziomowego lokalu znajdzie się również kącik dla dzieci. Mamy świadomość tego, jak trudne jest dzisiaj pogodzenie rozwoju zawodowego, z codzienną aktywnością i rozwojem rodziny. Dlatego restauracja, tak samo, jak inne obiekty funkcjonujące w Alchemii, będzie umożliwiać swobodne korzystanie z niej rodzicom i ich dzieciom – mówi Monika Brzozowska z firmy Torus, będącej deweloperem Alchemii.