Na parterze OVO Wrocław otworzona zostanie restauracja oferująca wykwintne dania mięsne. Inwestor zawarł właśnie umowę dotyczącą wynajmu lokalu o metrażu 200 mkw. To lokal o innym charakterze od restauracji hotelu DoubleTree by Hilton, która będzie funkcjonowała po drugiej stronie wewnętrznego patio OVO Wrocław – Małgorzata Ryfa, dyrektor ds. komercjalizacji OVO Wrocław. Restauracja powstanie w lokalu z witryną od strony ul. Traugutta. Z drugiej strony okna będą wychodziły na wewnętrzne patio, na którym w sezonie letnim pojawią się stoliki dla gości. Po tej stronie znajdzie się również wejście do lokalu. To rozwiązanie jest zgodne z ideą całego wewnętrznego dziedzińca inwestycji. Nasze patio można porównać do kameralnego deptaka. Jest otwarte dla mieszkańców, którzy chętnie spędzają tu czas. To miejsce swobodnych spotkań, zachęcające do interakcji społecznych, biznesowych czy kulturalnych – mówi Shuckie Ovadiah, inwestor i CEO OVO Wrocław. Szukamy kolejnych najemców, którzy są zainteresowani prowadzeniem lokalu w tym wyjątkowym miejscu – dodaje. Obecnie prowadzone już są zaawansowane rozmowy z firmami z segmentu gastronomii, jubilerstwa, a także mody.
Obiekt OVO Wrocław to wielofunkcyjna inwestycja łącząca w sobie pięciogwiazdkowy hotel marki Hilton, apartamenty, penthousy, a także lokale biurowe. Budynek o całkowitej powierzchni 48 800 mkw. będzie posiadał siedem kondygnacji naziemnych oraz dwie podziemne. Przestrzeń biurowa, która przeznaczona jest do sprzedaży, wynosi 3852 mkw. Generalnym wykonawcą jest firma Eiffage Polska Budownictwo SA, która prowadzi prace nad OVO Wrocław w tak zwanym systemie design&build. To oznacza, że równolegle do robót budowlanych powstaje projekt wykonawczy, który odpowiednio wyprzedza budowę. Budowa kompleksu zakończy się już wiosną br.