Giant

EKO Food Business Award dla Sodexo w Oxygen Park

Chilli Bistro by Sodexo
. W trzeciej edycji Food Business Awards 2014 za najlepszą restaurację pracowniczą roku wybrano CHILLI Bistro by Sodexo
Restauracja CHILLI Bistro by Sodexo, znajdująca się w Oxygen Park w Warszawie została uznana za najlepszy lokal gastronomiczny w Polsce w kategorii restauracja pracownicza w trzeciej edycji Food Business Awards 2014.

Food Business Awards, organizowany w ramach Forum Rynku Gastronomicznego Food Business, to konkurs, w którym komisja złożona z prelegentów i panelistów Forum wybiera najlepsze restauracje i lokale gastronomiczne. W trzeciej edycji Food Business Awards 2014 za najlepszą restaurację pracowniczą roku wybrano CHILLI Bistro by Sodexo.

 

Jesteśmy dumni, że jury tegorocznego konkursu Food Business Awards 2014 nagrodziło jeden z oferowanych przez Sodexo konceptów restauracji. CHILLI Bistro by Sodexo to model restauracji pracowniczej nastawionej na oczekiwania różnych klientów pracujących w jednym miejscu. Podstawą docenionego konceptu jest nowoczesna organizacja lokalu oraz zróżnicowane menu, oparte na świeżych produktach, przygotowane przez ekspertów żywieniowych i szefów kuchni Sodexo. Cieszymy się, że restauracja doceniana każdego dnia przez klientów spotkała się z uznaniem profesjonalistów z branży – mówi Rafał Głowacki, dyrektor ds. usług Prestige w Sodexo Polska.

 

CHILLI Bistro działa w ramach jednego z konceptów oferowanych przez Sodexo, który zakłada, by restauracje były projektowane z uwzględnieniem preferencji i oczekiwań klientów, badanych w autorskiej ankiecie PersonixTM. W oparciu o wyniki, przy uwzględnieniu specyfiki działalności właścicieli lub zarządców obiektów, powstaje zindywidualizowane miejsce. Badanie umożliwia ponadto tworzenie i stałe rozwijanie menu.

 

Nagrodzona restauracja CHILLI Bistro by Sodexo serwuje dania rybne, mięsne oraz wegetariańskie, a wśród propozycji dostępne są potrawy przygotowane bez dodatku tłuszczu, mąki, panierki, zasmażki czy pozbawione glutenu. W karcie nie brakuje tradycyjnych polskich potraw i klasycznych dań kuchni międzynarodowej. Menu uwzględnia ponadto sezonową dostępność poszczególnych produktów oraz jest dostosowane do kalendarza obchodzonych świąt.

 

W CHILLI Bistro serwis kelnerski zastąpiony jest wydawaniem posiłków wprost z linii wydawczej (za pomocą tzw. systemu pagerów). Dodatkowe linie wydawcze służą do serwowania zup oraz ekspozycji produktów Simply to Go, kanapek, owoców, deserów i napojów. Ciekawą formułą podawania potraw jest wprowadzony w restauracji „show cooking”, czyli gotowanie na oczach klientów.

 

Współczesne restauracje pracownicze dalekie są od powielania starych schematów stołówek pracowniczych. Decyduje w nim klient, wymagający ciekawego wystroju, nowoczesnej organizacji oraz oferty spełniającej jego oczekiwania.

 

Zobacz także: Najsmaczniejsze miejsce w firmie

 

Sodexo Polska On-site Services zarządza prawie 80 restauracjami i prowadzi techniczną obsługę nieruchomości w ponad 400 obiektach w Polsce. Firma należy do Grupy Sodexo, świadczącej usługi podnoszące jakość życia. Firma została założona w 1966 r. przez Pierre’a Bellon’a, dziś funkcjonuje w 80 krajach, zarządzając nieruchomościami i oferując usługi motywacyjne.

 

Oxygen Park jest kompleksem biurowym klasy A, składającym się z dwóch sześciokondygnacyjnych budynków o łącznej powierzchni najmu 18 400 mkw. W biurowcu znajduje się parking podziemny na 162 miejsca, powierzchnia handlowo-usługowa oraz wewnętrzny zielony dziedziniec pomiędzy budynkami. Kompleks posiada międzynarodowy certyfikat BREEAM na poziomie Very Good. Projekt Oxygen Park przygotowała pracownia architektoniczna JEMS Architekci


0.0
Napisz pierwszy komentarz