Cukier wchodzi w skład 80 proc. przetworzonych produktów spożywczych, jak zatem unikać nadmiernego spożywania go w codziennej diecie? Czy można samemu przygotować zdrowe słodycze? Na te i inne pytanie odpowie Agnieszka Wiśniewska (założycielka Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru, która jako pierwsza w Polsce zajęła się problemem szkodliwości cukru) podczas warsztatów zdrowego żywienia. Odbędą się one w najbliższą niedzielę tj. 14 stycznia w godzinach 14:00-20:00 na antresoli Hali Koszyki. Podczas wydarzenia będzie można nauczyć się przygotowywania zdrowych słodyczy oraz porozmawiać z dietetykiem i lekarzem. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się, jak zdrowo żywić siebie i najbliższych. Spotkanie jest bezpłatne i dedykowane przede wszystkim zdrowej ciąży, dzieciom oraz rodzinie.
Przy okazji spotkania w Hali Koszyki wolontariusze Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy będą zbierać do puszek pieniądze na wsparcie tegorocznego celu WOŚP - pozyskania środków dla wyrównania szans w leczeniu noworodków.
Kompleks Biurowo-Handlowy Koszyki to projekt, powstały w oparciu o koncepcję architektoniczną z początku XX wieku. W skład obiektu wchodzi Hala Koszyki, w której znajdują się liczne punkty gastronomiczne i sklepy oraz Biura Koszyki, czyli przestrzeń biurowa. Kompleks Koszyki jest własnością Griffin Premium RE., spółki działającej w strukturze REIT, notowanej na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Zarządcą Hali Koszyki jest EPP.